La Policia Nacional i l’Agència Tributària han intervingut 1.500 quilos de cocaïna amagats en un contenidor al port de Barcelona. L’operació ha estat possible gràcies a la col·laboració amb l’agència antidroga dels Estats Units (DEA) i la Policia Nacional de Panamà. La droga viatjava en 50 bosses ocultes rere les primeres files de mercaderia legal del contenidor. Un dispositiu de control aquest dimarts va aconseguir interceptar la cocaïna i evitar que arribi al mercat negre europeu.

La droga viatjava amagada en 50 bosses

El mètode del “gancho ciego”

Segons fonts del Ministeri de l’Interior es tracta de la partida més gran d’aquesta droga detectada en un port nacional que s’ha intentat introduir amb el mètode del “gancho ciego”, és a dir, en què les empreses exportadores i importadores desconeixen que els contenidors porten droga i actuen com a còmplices sense saber-ho. Els contenidors declaraven portar cartró premsat.

La investigació va començar quan es va detectar que una organització criminal dedicada al narcotràfic intentava fer arribar quatre contenidors al port de Barcelona, tot i que només un estaria destinat al transport de la droga. Les gestions fetes per l’agència antidroga nord-americana a Panamà van permetre identificar el contenidor que transportava l’estupefaent.

La policia considera que la banda té capacitat per distribuir la droga en el mercat negre d’Europa.