(ACN) La Guàrdia Civil i el Servei de Vigilància Duanera de l’Agència Tributària van intervenir l’11 de gener 90 quilos de cocaïna amagats en un carregament de cafè provinent d’Hondures que ha arribat al port de Barcelona. Segons ha informat el cos policial en un comunicat, la droga estava oculta en dues motxilles. No és la primera vegada que intercepten cocaïna al port de Barcelona amagada entre el cafè.

La troballa es va fer en el marc dels control duaners que realitzen tots dos serveis en inspeccionar un contenidor que tenia com a càrrega declarada cafè en gra provinent de San Pedro de Saula (Hondures) i amb destinació Barcelona. En el seu interior, camuflada entre la càrrega legal, es van trobar dues motxilles amb les 90 quilos de droga en forma de pastilles o blocs d’aproximadament un quilo cadascun.

Aquest mètode utilitzat es coneix com a ganxo cec i consisteix a ocultar la droga en un contenidor de mercaderies amb càrrega legal i sense que els responsables de la importació en tinguin coneixement. Un cop el contenidor arriba al port de destí, membres de l’organització criminal s’encarreguen d’obrir-lo i agafar la droga, abans que es procedeixi a retirar la càrrega legal.