La Intersindical-CSC ha demanat aquest dijous al Departament d’Educació l’ajornament de les oposicions als cossos docents previstes pel mes de juny. Volen que s’estableixi “una nova data que permeti als aspirants la preparació correcta de les proves” i “el normal desenvolupament de les sessions presencials”. Consideren que “d’aquesta manera s’acabaria amb la situació d’incertesa i de neguit amb la qual viuen moltes persones en aquests moments” per la situació d’emergència pel coronavirus.

Des del sindicat asseguren que “l’estat d’alarma i el tancament de centres” ha generat un context “del tot excepcional” que no permet als opositors preparar-se per una prova tan complexa. Afegeixen que “fins i tot pot haver-hi aspirants que durant el període de preparació de les oposicions hagin perdut familiars per culpa del virus que ha paralitzat el país”. La Intersindical-CSC considera que posposar la convocatòria d’oposicions “és l’única via per garantir la igualtat d’oportunitats entre tots els aspirants”.

El decret d’estat d’alarma suspèn “els terminis per la tramitació dels procediments de les entitats públiques” i, per tant, això inclou també els processos d’oposicions. Però el mateix decret estableix que el “còmput de terminis es reprendrà quan perdin vigència el decret o les seves pròrrogues“.