adolescents institut secundària ESO

(ACN) La CGT i la Intersindical han denunciat que els decrets de direcció, plantilles i autonomia de centres estan avalant males praxis en set centres educatius d’arreu de Catalunya, cinc dels quals de Barcelona, i han acusat el Departament d’Educació d'”inacció”. Membres d’aquests instituts, quatre, han explicat en roda de premsa les seves situacions i han fet una crida a altres docents que es vegin reflectits a denunciar-ho públicament.

El delegat de la CGT Maurici Victory ha apuntat que en alguns casos es poden haver produït assetjaments i ha considerat que el que hi ha és un problema “estructural”. Els sindicats, també USTEC, han convocat una concentració davant del Consorci d’Educació de Barcelona per aquest dijous i no descarten impulsar més mobilitzacions el curs vinent.

Cinc centres de Barcelona

Els centres on els sindicats denuncien que hi ha mala praxis són l’Institut de l’Ebre i l’Intermunicipal del Penedès. Pel que fa a Barcelona, hi ha el centre de formació Rius i Taulet, el Centre de Formació d’Adults Canyelles, l’Institut Lluís Vives, el Milà i Fontanals i el Centre d’Educació Especial Concha Espina —en aquest darrer cas, la direcció nega rotundament les acusacions i es posa a disposició dels sindicats per esclarir qualsevol malentès que s’hagi pogut produir.

Nou docents no es renovaran a l’institut Milà i Fontanals

Un dels casos que més protestes ha generat fins ara a Barcelona és el del Milà i Fontanals. Mestres d’aquest centre asseguren que s’està produint un “abús arbitrari i indiscriminat” per part de la directora. Afirmen que els docents han expressat la seva voluntat de restablir el bon clima al centre, però que ningú no els ha respost. En aquest cas, l’assembla docent i les famílies es queixen que no es renovaran nou docents, molt vinculats al projecte del centre. De moment, hi ha convocada una concentració davant del Consorci d’Educació de Barcelona per aquest dijous i els sindicats s’han emplaçat a principis del curs vinent per continuar amb les protestes.