(ACN) Els departaments de Salut i Drets Socials han modificat el protocol covid a l’entorn residencial i permetran als interns tornar a fer passejos i sortides inferiors a tres dies, sempre que només es relacionin amb una bombolla de convivència. També com a novetat respecte a l’actualització del 4 d’agost, els residents que hagin estat contacte estret d’un cas positiu de covid-19 però portin ja la pauta completa continuaran sense haver de fer quarantena, però se’ls farà una PCR el primer dia, el dia 7 i el dia 15.

Les conselleries ja han comunicat les noves mesures als centres davant la millora de les dades amb l’objectiu que es puguin posar en funcionament a partir d’aquest dimarts. Els treballadors que siguin casos estrets d’un positiu seguiran treballant si les PCR periòdiques surten negatives.

La nova actualització suposa una relaxació de les restriccions imposades a les residències de gent gran i que els familiars havien recorregut davant la justícia en considerar que no respectaven el dret dels usuaris.

Un relaxament insuficient per als familiars

Malgrat el relaxament de les restriccions a les residències, els familiars sostenen que s’estan vulnerant els drets dels interns. De fet, la portaveu de la Coordinadora de Residències 5+1, María José Carcelén, ha explicat que es plantegen també denunciar les noves mesures a la fiscalia.

No els poden discriminar per la raó d’on viuen, i és el que estan fent permanentment”

Carcelén ha defensat que la gent gran que viu en una residència són ciutadans de ple dret i que, per tant, se’ls hauria d’aplicar la mateixa normativa que a la resta de la població catalana. Critica que es decideixin restriccions específiques pel fet de viure en una residència i que sovint els restringeixen les visites i les relacions interpersonals.