La Divisió d’Afers Interns (DAI) ha obert una investigació interna per esclarir l’actuació de diversos agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra durant la matinada d’aquest diumenge a les festes de Sants. Segons ha denunciat ‘La Directa’, poc després de les quatre de la matinada, els policies van colpejar amb la porra un home que estava amb la seva parella a les escales de la plaça de Joan Pelegrí, a Hostafrancs, a prop del Parc de l’Espanya Industrial.

Batlle denuncia una “explosió d’incivisme” i reclama canvis en l’oci nocturn per posar fre al descontrol

A les imatges, que s’han difós a través de les xarxes socials, es veu com l’home cau estès a terra i comença a sagnar, mentre crida reiteradament “m’han trencat el cap”. La seva parella s’encara amb un dels agents, a qui acusa de ser l’autor del cop, i li crida: “Has vist com l’has deixat?”. La situació va pujant de to, fins que un policia acaba empenyent la noia, que cau a terra, i el seu company, tot i estar ferit, s’aixeca de sobte, tot alertant que “està embarassada”.

Els Mossos també s’enfronten a un veí, que intenta enregistrar les imatges i que els recrimina que no proporcionin atenció mèdica a l’home ferit, tot i que està perdent molta sang. Així mateix, propinen crits i empentes al periodista de ‘La Directa’ que grava els fets, a qui recorden insistentment que “guardi la distància”.

Ampolles, llaunes i gots a l’aigua, el rastre de les botellades al Parc de l’Espanya Industrial | VÍDEO

Finalment, els policies s’enduen l’home i li proporcionen atenció mèdica. Després, amb el cap embenat i emmanillat, se l’enduen, detingut, cap als calabossos. La dona, la Sarai, la identifiquen i, posteriorment, també la detenen.

Altres casos

També a través de les xarxes socials, alguns usuaris han denunciat altres actuacions violentes dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra durant la matinada de diumenge a les festes de Sants. Una d’elles assegura que els agents van carregar contra un grup de joves, entre els quals hi havia la seva filla, que “se n’anaven cap a casa seva pacíficament”.