Una quarantena d'alumnes i professors de set països europeus han visitat el Bon Pastor. En la trobada, els joves han parlat sobre el canvi climàtic, però l'experiència també ha fomentat l'intercanvi cultural. SIMBADA FETIC "És típic el pa negre, nosaltres mengem bastant pa negre. La xocolata danesa també és un producte típic". NICOLATOU KONSTANTINA "Feta, pasta, oli d'oliva i molts d'altres". Són productes típics de països com Dinamarca, Grècia, Polònia o Turquia. No es tracta d'una mostra gastronòmica, sinó d'una de les activitats del programa Comenius. Els escolars es troben, treballen temes d'actualitat i, a la vegada, coneixen la cultura del país que visiten. INÉS CONDIAL, professora de l'Escola Bon Pastor "Jo penso que n'aprenen moltíssim. Des de l'anglès, jo com a professora d'anglès és una manera de motivar-los per aprendre idiomes. Des de l'aspecte cultural de sortir a Europa, penso que els motiva també per continuar estudiant. Penso que té molts avantatges." El programa Comenius està subvencionat per la Unió Europea i dura dos anys. En aquesta ocasió, els escolars han parlat del canvi climàtic. Durant uns dies han conviscut amb famílies del Bon Pastor i han après els costums catalans. PETR HAMACEK, coordinador del programa Comenius "La millor experiència és conviure amb les famílies. També és important treballar el tema dels residus ambientals, però el més important és ser amb les famílies." JUSTINE PAURRE "Trobo que està molt bé saber com funcionen altres països. Podem veure com ho fan en altres països i aplicar-ho al nostre." PAU BOSCH "Coneixes altres cultures, coneixes més gent, i a part practicar l'anglès sempre va bé i jo crec que és una experiència genial. Si fos per mi, repetiria." A més de Barcelona, aquests alumnes han visitat Grècia i Suècia i d'aquí a unes setmanes viatjaran a França. Es tracta de la segona experiència Comenius de l'Escola Bon Pastor i esperen repetir-la els propers cursos.