Invidents durant mitja hora. Així s'ha sentit aquest grup d'empresaris que, amb els ulls tapats, han viscut com és el dia a dia d'aquest col·lectiu. A pocs metres de l'inici arriba el primer obstacle. Un cop superat, toca sortir al carrer, on hi ha moltes més dificultats. A aquests altres, els ha tocat passejar sobre rodes. Una de les conclusions és que el carrer és molt diferent quan no pots utilitzar les cames. "La calle estaba inclinada y eso no lo notas si caminas." "La rampa cuesta mucho subirla" DOLORS GARCÍA, FSC Inserta de la Fundació ONCE "La discapacitat a vegades està sotmesa a un entorn que no està adaptat i disponible per aquestes persones. Que prenguin consciència que hi ha gent capacitada." Amb aquesta dinàmica de grup, FSC Inserta vol conscienciar que, tot i les dificultat físiques, els discapacitats poden treballar. De fet, segons l'entitat, les oportunitats de feina són una de les assignatures pendents per integrar totalment aquest col·lectiu.

L’entorn és la dificultat principal que tenen els discapacitats ja que, en moltes ocasions, no està ben adaptat. Tot i que Espanya és dels països més conscienciats encara cal avançar molt per superar un altre dels obstacles principals per a aquest col·lectiu, la integració laboral.

Des d’FSC Inserta, l’entitat de formació i de recerca laboral de la Fundació ONCE, estan fent activitats dinàmiques amb empresaris del país per conscienciar-los de quines són les necessitats dels discapacitats. Per un dia, pugen a una cadira de rodes, es tapen els ulls o es posen cascos per conèixer el dia a dia de les persones invidents, amb mobilitat reduïda o sordes.

Una dels projectes d’FSC Inserta és una serie de televisió anomenada ‘Capacitats’. Es tracta d’una iniciativa en què personatges famosos es posen en la pell dels discapacitats durant un dia.