L‘Institut Martí Pous continua sense estar connectat a la xarxa elèctrica. El mes de març es van traslladar des dels barracons a la ubicació definitiva: un edifici situat a la Fabra i Coats. Des de llavors, reben subministrament gràcies a un grup electrogen situat al pati i que, segons l’associació de famílies del centre, falla reiteradament. Les avaries perjudiquen les classes, que utilitzen sovint material informàtic.

Sense llum no poden estudiar

El projecte educatiu de l’Institut Martí Pous preveu que cada alumne tingui el seu portàtil, ja que no tenen llibres, i es treballa principalment amb eines digitals i audiovisuals. Per això, quan hi ha talls de llum, la classe es veu afectada considerablement. Segons el professor de ciències i coordinador informàtic, Sancho León, “mai no sabem com serà el tall, hem tingut talls de fins a tres hores”.

A més, com cau tota l’alimentació elèctrica del centre, no tenen wifi, ni fotocopiadora, ni servei telefònic. Josep Maria Ustrell, vicepresident de l’AFA, reflexiona que la solució inicial de treballar amb paper no és tan immediata i no és tan fàcil trobar una alternativa. L’AFA del centre educatiu ha comptabilitzat que, a causa de les caigudes de llum sistemàtiques, els alumnes han perdut mínim un 20 % d’hores lectives.

Canvi de grup electrogen

Aquest dimarts al matí s’ha canviat el grup electrogen per un altre de més potent. Segons el Consorci d’Educació, d’aquesta manera s’evitaran els talls de subministrament elèctric. El Consorci també està parlant amb la companyia elèctrica perquè instal·li els comptadors i pugui donar electricitat.

L’AFA de l’Institut Martí Pous dona la benvinguda a l’aparell nou, però creuen que no s’ha actuat amb celeritat. “Ara ja ens hem carregat tot el trimestre de l’alumnat. La pregunta és: perquè no ho heu fet al mes de març?”, qüestiona el president de l’AFA, Rafel Luque.

El pati, enllestit a finals de juny

Els 180 alumnes de l’Institut Martí Pous continuen anant a fer el pati als barracons on abans estudiaven. El pati de l’edifici nou encara no està enllestit. Segons la previsió inicial, l’obra hauria d’haver estat acabada per Setmana Santa, però no ha estat així. El Consorci d’Educació diu que està previst que finalitzin a finals d’aquest mes de juny.