L’Institut Escola Trinitat Nova té molt clar que les mascaretes no han de posar fi als somriures. Abans de les vacances de Nadal, el centre va publicar una vídeos amb les espontànies i divertides reaccions dels alumnes, mestres i veïns del barri davant un hipotètic uniforme per dur a les aules. Una de les mestres es va disfressar de pop com una alternativa esbojarrada a les mascaretes.

Una disfressa de pop per evitar el coronavirus

La proposta surt de la dinamitzadora del projecte Cultural i Audiovisual de l’IE Trinitat Nova, Lupe Capell, que sovint acostuma a sorprendre els alumnes i mestres amb un vídeo sorpresa. Amb la complicitat d’una de les mestres va enregistrar la rebuda a les aules d’una disfressa de pop, que es presenta com un prototip europeu per posar fi a l’ús de les mascaretes. “Vam acomiadar el curs abans de Nadal implicant a tota la comunitat educativa, i també al barri —explica Joan Artigal, director del centre— qui veu aquest uniforme antipandèmia, riu! i això és precisament el que fa falta ara. El 2020 ha estat un any molt seriós i, des del respecte, no volem perdre el sentit de l’humor”.

Suspens per majoria aclaparadora

La disfressa de pop té alguns avantatges com poder veure les cares, però els alumnes i mestres de seguida van trobar els inconvenients. Com és pot anar lavabo, menjar, llegir un llibre o escriure? Són algunes de les preguntes que no tenen respostes satisfactòries. Finalment, la idea queda descartada, però l’objectiu de fer passar una bona estona queda assolit. Els vídeos es poden veure al canal de YouTube de l’IE Trinitat Nova.