És la cuina d'un dels establiments clausurats, allò que el client normalment no veu. D'aquí, en sortien menjars que després se servien al públic. A més de no respectar les mínimes condicions de neteja, alguns locals tenien problemes, per exemple, als conductes de ventilació. O al sistema d'extinció d'incendis, que era inutilitzable per manca de pressió. S'enfronten a sancions que superen els 1.500 euros i no podran tornar a obrir fins que no hagin solucionat els problemes. Són sobretot restaurants, però també forns de pa, fruiteries o fins i tot un hotel. I alguns propietaris són d'origen estranger, però també n'hi ha de catalans. CARLES REYNER, intendent portaveu de la Guàrdia Urbana "Són locals de barri, a tots els districtes de la ciutat, i sabem que estem en crisi però això no ho justifica." És el tercer any consecutiu que es duu a terme l'operació Rebost per destapar deficiències en establiments alimentaris. Durant 11 dies es van controlar les condicions de 51 locals. "L'elecció dels 50 establiments que han estat inspeccionats no ha estat aleatòria. Prèviament havien aixecat queixes de veïns o bé sospites de patrulles policials." En total s'han posat 130 denúncies, moltes per infraccions administratives. Els 760 quilos d'aliments intervinguts que estaven caducats o en mal estat de conservació s'han portat a un punt verd per a destruir-los.

Entre les tasques encomanades a la Guàrdia Urbana hi ha la de vetllar perquè els restaurants i les botigues de venda de menjar compleixin les diverses normatives municipals així com la legislació alimentària. L’última campanya realitzada s’ha fet durant 11 dies d’aquest mes de març i s’ha centrat en establiments que se sospitava que podien infringir algunes normes. L’operació Rebost -així s’ha batejat l’actuació del cos policial- ha tramitat un total de nou denúncies d’entre el mig centenar de llocs inspeccionats per vendre aliments en males condicions de conservació. Entre aquests establiments, hi ha restaurants, forns, cases de queviures i fins i tot un hotel.

Els més de 760 quilos de menjar comissat s’han traslladat als punts verds habilitats perquè es destrueixin, atès que no eren comestibles o bé que estaven caducats. L’expedient als locals ha suposat el cessament temporal de l’activitat i l’obertura d’un expedient que podria acabar en una sanció igual o superior als 1.500 euros.

En cas que resolguin les deficiències detectades, se’ls farà un seguiment que determinarà si poden reobrir. Tot i que són nou els establiments amb més carències, són moltes més les denúncies presentades, fins a 130, per infraccions administratives diverses: des de la manca del full de reclamacions o la falta d’enllumenat d’emergència fins al mal funcionament de les equips de protecció antiincendis.