La diagnosi de l’estat del parc residencial de part del Besòs i el Maresme serà el primer pas del programa de regeneració urbana que l’Ajuntament vol desenvolupar en aquest barri del districte de Sant Martí. De fet l’objectiu a llarg termini preveu incidir també en l’urbanisme o la promoció econòmica dels propers 15 anys a través de la creació d’una comissió entre el govern municipal i ERC que elaborarà el Compromís per al Besòs i el Maresme.

Una inspecció molt esperada

A partir de mitjans d’aquest mes de març s’iniciaran les visites tècniques per comprovar la situació dels habitatges. Ara s’està informat els veïns de quin és l’objectiu de les visites perquè hi facilitin l’accés als tècnics. La diagnosi arribarà ben aviat, després d’anys de queixes veïnals per deficiències estructurals com l’aluminosi.

Gran part dels edificis que actualment hi ha al Besòs i el Maresme van ser construïts als anys 60 per satisfer la demanda d’habitatge fruit de les onades migratòries que van arribar a Barcelona en aquells temps.

Començaran les visites per part de l’equip municipal format per un arquitecte, un aparellador i un industrial per tenir un informe definitiu de l’estat dels habitatges del barri”
David Escudé, regidor de Sant Martí

La campanya informativa ja està en curs

L’Ajuntament està arribant als veïns per diferents canals, tant amb el porta a porta com per correu electrònic, per telèfon i a través de l’oficina que s’ha habilitat al Centre Cívic Besòs. S’intervindrà en un total de 1.000 habitatges del sector delimitat pels carrers de Llull i Bernat Metge, la rambla de Prim i el municipi de Sant Adrià de Besòs. L’objectiu, millorar-ne la seguretat i solucionar-ne problemes estructurals però també aspectes relacionats amb l’eficiència energètica. 

Bàsicament es tracta d’una regeneració energètica dels edificis i una regeneració física dels entorns”
Enric Cremades, Institut Municipal d’Urbanisme 

Està previst que la posada a punt del parc residencial vingui acompanyada d’una millora de l’espai públic d’aquest barri del districte de Sant Martí.