(ACN / Redacció) El Departament de Salut iniciarà el 25 d’octubre la campanya de vacunació contra la grip, que com cada any començarà el mes d’octubre. Enguany, però, se simultaniejarà amb la tercera dosi del vaccí contra la covid per a majors de 70 anys, segons ha anunciat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon.

Tercera dosi per a majors de 70 anys

Fins al moment s’han administrat ja unes 60.000 dosis addicionals de la vacuna i el 25 d’octubre es començarà amb els majors de 70, ja que són els que fa uns sis mesos van rebre la segona dosi i, segons ha explicat el conseller, les primeres evidències apunten que és a partir d’aquest període que baixen els anticossos.

Més psicòlegs a l’atenció primària

D’altra banda, Argimon ha concretat que aquesta setmana s’han incorporat 30 psicòlegs a l’atenció primària, dins de l’objectiu d’incorporar-hi 150 aquest trimestre. L’augment d’aquests professionals, destinats a zones més deprimides socialment i econòmicament, reforçaran la infermeria i en el marc del treball comunitari. El conseller ha assegurat que la salut mental és la prioritat de la conselleria i l’objectiu és que hi hagi un d’aquests professionals per equip d’atenció primària l’any vinent.

Recuperar altres diagnòstics a part de la covid

També ha afirmat que s’incrementarà tota la capacitat per recuperar el diagnòstic i el tractament que no s’ha fet durant la pandèmia. Ha recordat que fins ara la covid ha estat “la malaltia” i ha confiat que passi a ser una malaltia més que no obligui a centralitzar tots els recursos en ella. De fet, Salut donarà incentius econòmics als centres sanitaris per recuperar l’activitat no covid.