El jutge ha enviat a la presó un home de 46 anys i de nacionalitat espanyola, detingut el 28 d’octubre com a presumpte autor d’un incendi al seu domicili, al barri de Sant Genís dels Agudells. Els veïns asseguren que els tenia atemorits i que els havia amenaçat en diverses ocasions de calar foc a l’edifici.

Els fets van passar el 26 d’octubre, a les 3.25 h, quan els Mossos d’Esquadra van rebre l’avís que hi havia una persona nua al carrer que manifestava haver patit una agressió física i un robatori al seu domicili. Els agents van contactar amb l’home i el van observar molt nerviós i amb un discurs contradictori a l’hora d’explicar la versió dels fets. 20t minuts després els Mossos van rebre un nou avís en el qual s’informava d’un incendi en un pis situat a la mateixa adreça on havien estat una estona abans.

En arribar, van constatar que hi havia un immoble en flames i més d’una trentena de veïns al carrer. Les primeres manifestacions dels testimonis apuntaven que el mateix inquilí –i que coincidia amb la persona amb qui la patrulla havia contactat al carrer amb anterioritat- era el presumpte autor de l’incendi i que havia abandonat a corre-cuita l’habitatge. Es dóna el cas que l’home tenia atemorida la comunitat de veïns de l’immoble i que ja els havia amenaçat de calar foc a casa seva algun dia. A conseqüència dels fets, dues persones van resultar intoxicades lleus per inhalació de fum i es van confinar els veïns fins que es van finalitzar les tasques d’extinció de l’incendi.

Els Mossos van inspeccionar el domicili on vivia el presumpte autor en règim de lloguer des de feia anys. El pis en va resultar totalment calcinat, si bé no se’n va veure afectada l’estructura de l’immoble. També hi va haver altres danys menors a habitatges contigus a l’afectat. Amb les dades recollides, els policies van determinar que l’origen de l’incendi era l’aplicació de flama directa a material combustible de l’habitatge de manera intencionada. Després d’escoltar en declaració diferents testimonis i amb tots els indicis recollits, la investigació policial va concloure que l’home era el presumpte autor de l’incendi i el van detenir. El detingut va passar a disposició judicial i el jutge va decretar-ne l’ingrés a presó.