La investigació es va iniciar després que la policia rebés una denúncia pel robatori d’una farmàcia al districte de Sants-Montjuïc per part d’un home amb un ganivet que després d’assaltar la botiga va marxar ràpidament. La investigació dels agents va permetre relacionar aquest fet amb alguns de similars ocorreguts a diferents districtes de la ciutat: el lladre entrava a locals on hi havia treballant dones soles en la majoria de casos i les amenaçava amb un gran ganivet, tot i que de forma educada.

Agents de les unitats d’investigació dels districtes afectats van treballar de forma coordinada en el cas i les imatges de les càmeres de seguretat i les descripcions de les víctimes van facilitar la identificació del lladre. El 30 d’octubre els agents de la comissaria de Sants-Montjuïc van organitzar el dispositiu de recerca de l’assaltant. La policia va localitzar i detenir l’home al barri del Poble-sec, quan tornava de cometre un robatori a Gràcia.

El mateix dia de la detenció els Mossos d’Esquadra van accedir al pis de l’acusat, on van trobar el ganivet i la roba que feia servir per als atracaments. La policia va poder relacionar el detingut amb 20 assalts, 19 dels quals es van produir a Barcelona i un a Santa Coloma de Gramenet. L’home tenia antecedents per fets similars i el jutge n’ha decretat l’ingrés a presó.