L’Ajuntament ha fet públic els detalls de l’informe pericial, amb data del 26 de juliol, que explica perquè 67 banyistes van patir talls als peus en la reobertura d’aquest equipament el 15 de juliol. La causa dels danys, expliquen ara, va ser la mala instal·lació del mosaic de la piscina, conegut com a gresite.

No eren pedres petites

En un primer moment, la versió del consistori va ser que els talls es devien a l’acumulació de pedres petites al fons de la piscina i a la sensibilitat dels peus a l’estar en remull. Aleshores es va fer una actuació d’urgència al fons de la piscina per recollir qualsevol pedra o fragment que pogués ocasionar danys i es va demanar als banyistes l’ús de calçat de bany per precaució, com ja es recomanava inicialment i se seguirà recomanant.

La instal·lació del gresite, responsable dels danys

L’informe del perit va concloure que “hi ha un problema amb la instal·lació del gresite que és el que provoca els danys als nens“. El mateix informe assegura que la solució passava per “tornar a polir (…) i en cas que estigui molt malament el gresite, substituir-lo”. Tanmateix concloïa que “cal controlar tota la base de la piscina per assegurar al 100 % que no hi ha cap element tallant”.

L’empresa de les obres va assumir-ne la reparació

El 17 de juliol, dos dies després de la reobertura, es va tancar l’equipament per evitar la transmissió de la covid-19 i es va aprofitar per contractar un perit extern independent que pogués assenyalar i avaluar possibles deficiències i trobar la causa dels incidents. A partir d’aquell informe, que fins ara no s’havia fet públic, es van realitzar una sèrie d’accions per millorar el fons de la piscina. L’empresa contractista, que hauria comès l’error en la instal·lació del mosaic, va haver d’assumir la reparació: es va buidar la piscina i es va fer un polit de neteja en determinades zones.

L’esperada piscina del Coll

Aquest estiu els veïns de Gràcia i de tota la ciutat esperaven amb ganes la reobertura de la piscina de la Creueta del Coll, després d’estar dos estius tancada. S’hi havien fet obres d’impermeabilització, per solucionar alguns problemes d’aquest llac que funcionava com a piscina i que s’havien anat repetint. L’empresa contractada per les obres, Voracys S.L, va acabar els treballs el 25 de juny i després de fer els controls de qualitat i filtratge de l’aigua i resoldre el concurs de gestió de l’espai la piscina es va reobrir al públic el 15 de juliol.

Obres i més obres

L’administració explica que aquest estiu la piscina va poder reobrir el 15 d’agost, tenint en compte les recomanacions d’aquest informe, que es van dur a terme. Tot i això, la consellera del districte de Gràcia, Àngels Tomàs, ha anunciat ara noves obres per poder assegurar l’estat òptim de la piscina de cara a la temporada vinent, aprofitant que s’havien de fer treballs a la piscina que no eren d’urgència i que havien quedat pendents abans de la reobertura.