Aquest cap de setmana s’ha celebrat el 4t Saló de Famílies Nombroses de Catalunya, un esdeveniment bianual organitzat per l’associació FANOC. Enguany, la fira ha disposat de més empreses i més assistents. En total hi han passat 6.500 persones. Molts pares hi han acudit buscant informació sobre els descomptes que l’Administració i alguns comerços els apliquen pel fet de ser famílies nombroses. Tot i això, reconeixen que no és suficient.

El director executiu de Famílies Nombroses de Catalunya (FANOC), Raúl Sánchez, assenyala que els catalans “voldrien tenir més fills dels que realment estan tenint“. Sánchez ho explica per dos motius principals. D’una banda, “els obstacles econòmics” o la “manca de suport” de les administracions. Per exemple, segons el director executiu de FANOC, a França “pràcticament et paguen un salari” pel fet de tenir més fills. Sánchez creu que un bon mètode per evitar abusos seria assignant subvencions proporcionalment a la renda per càpita i al nombre de fills. La segona raó per la qual els catalans no tenim més fills és, segons, el representant de l’associació FANOC la “falta de conciliació de vida social i laboral“.

Els pares que visiten el saló comparteixen el punt de vista dels organitzadors. Alguns assenyalen que és especialment difícil quan es tracta de fer “activitats d’oci”. “Notem que és complicat sortir amb ells”, diuen en Carlos i l’Esther, pares de tres fills. “Sí que hi ha petites cosetes que ens serveixen (econòmicament)” afegeixen, “petits descomptes en alguna botiga, en algun transport… Però creiem que es podria fer una mica més“.

El 4t Saló de Famílies Nombroses de Catalunya ha facilitat informació a aquelles famílies que no coneixien els avantatges de què disposen pel fet de ser nombroses. A més, també s’hi han pogut trobar productes descomptats, com ara monovolums, viatges amb nens o compres en supermercats. Hi han participat més de 60 empreses. Els més petits també han pogut passar una bona estona gràcies als jocs i tallers infantils que s’han fet durant aquests dos dies.