servei whatsapp coronavirus

(ACN) La Generalitat ha posat en marxa aquest divendres un bot a WhatsApp amb informació sobre el coronavirus. És un servei de respostes automatitzades perquè la ciutadania pugui rebre al mòbil la informació que necessiti.

Es tracta d’una iniciativa del Departament de Salut i del Departament de la Vicepresidència, d’Economia i Hisenda amb l’objectiu d’oferir informació “oficial i veraç” sobre la pandèmia i facilitar que arribi a molts més ciutadans i es pugui compartir ràpidament.

Combatre notícies falses

Al mateix temps, la iniciativa vol combatre la desinformació i la viralització de notícies falses als programes de missatgeria instantània. El servei és automatitzat i gratuït i els continguts són principalment de salut i protecció civil, com ara dades d’afectats, consells i mesures per al confinament, entre d’altres.

Com funciona el servei?

Per utilitzar el servei, cal descarregar-se l’aplicació de WhatsApp, en cas que no es tingui ja instal·lada al mòbil. Cal afegir el número +34681012012 als contactes, i iniciar un xat amb la paraula ‘Hola’. A continuació, caldrà escriure i enviar el número de la llista de temes que ens interessa llegir.

Per fer-ho des de l’ordinador, cal clicar a l’enllaç https://gen.cat/whatsapp i fer la consulta.