Dos quarts de set de l'11 de desembre de 2010. La Lourdes passeja per la plaça de Catalunya. A prop del monument de Francesc Macià no pot veure com una de les rajoles està enfonsada cinc centímetres, perd l'equilibri i es trenca l'espatlla. En principi una ensopegada més al carrer, però la Lourdes creu que l'Ajuntament en té responsabilitat en el seu cas i decideix denunciar-lo. En tractar-se d'una rajola força gran, el jutge creu que l'Ajuntament hauria pogut evitar l'ensopegada. Segons l'advocat, atesos els costos elevats d'un judici, els ciutadans acostumen a no denunciar l'Administració. Finalment la Lourdes després de quatre anys d'espera ha pogut rebre una indemnització. 20.200 euros en concepte de danys. I és que amb 64 anys, va estar 150 dies sense poder atendre el seu negoci. Si bé aquestes sentències favorables als denunciants es van produint, ara per ara quan algú cau al carrer les causes han de ser molt clares perquè una denúncia a l'Administració pugui prosperar.

“Una rajola de granit que estava trencada i enfonsada a més de 5 cm del nivell de terra” va ser la causa de la caiguda de la dona, de 64 anys. Com a consequència, es va trencar l’espatlla i va tenir “seqüeles d’esquena dolorosa”.

L’advocat de l’administrada, Joaquim Juncosa, ha explicat que han “intentat negociar amb l’Administració moltes vegades per tal que hi hagués un reconeixement dels fets i admetés que s’havia actuat de manera negligent. No obstant això, l’Administració en cap cas no va voler acceptar aquesta responsabilitat.

La sentència considera que el mal estat del paviment i la falta de visibilitat suficient són responsabilitat de l’Administració i l’obliga a pagar 18.133,2 € , els interessos generats i els costos del procediment judicial, una xifra que pot ascendir als 24.000 euros.