Ha començat amb retard, però la pluja no ha apaivagat els ànims de protesta. Estudiants i professorat s'han trobat al centre de la ciutat en la primera vaga unitària de la universitat pública catalana de l'any. La Universitat de Barcelona, per exemple, ha situat el seguiment de la vaga en un 80 per cent. Denuncien la pujada de les taxes, de més del 60 per cent, però també l'acomiadament d'un miler de docents des que van començar les retallades, i la precarietat en què han de treballar molts professors. MARIA GARCIA, portaveu de la PUDUP "Volem que serveixi com a punta de llança per afrontar un semestre de mobilitzacions perquè l'estudiantat i el professorat sigui el subjecte actiu de les universitats." Hi ha hagut alguns incidents a la plaça de Catalunya, on s'han llançat objectes contra el Mobile World Centre i s'han cremat diversos contenidors, la majoria al carrer de Nàpols, davant de la seu d'Unió Democràtica. És aleshores quan els Mossos d'Esquadra han carregat contra un grup de manifestants, que, més tard, han perseguit fins a l'interior de l'estació de metro d'Arc de Triomf, sense deixar accedir-hi a la premsa. Com a mínim hi ha cinc detinguts.

Els problemes han començat a la via Laietana, on un grup reduït de joves encaputxats han llançat objectes a diversos locals comercials. Els manifestants s’han dirigit després cap a la seu d’Unió Democràtica de Catalunya, a la confluència dels carrers de Nàpols amb Almogàvers, on la policia esperava fent un cordó. Allà també s’han produït càrregues policials després que alguns participants hagin cremat contenidors. La dispersió ha provocat corredisses als voltants de l’Arc de Triomf, l’Estació del Nord i la plaça del Fort Pienc. La policia havia tancat els accesos al Parc de la Ciutadella per evitar que els manifestants s’acostessin fins al Parlament. Els Mossos d’Esquadra han fet identificacions a la zona de l’Arc de Triomf. La protesta ha acabat amb cinc detinguts per desordre públic, segons els Mossos d’Esquadra.

Un grup de manifestants ataquen la seu del Mobile World Centre

Durant la manifestació, segons han confirmat els Mossos d’Esquadra, un grup d’encaputxats han atacat amb martells i pintura el Mobile World Centre de la plaça de Catalunya de Barcelona poc abans de les dues del migdia. L’edifici atacat, situat al Portal de l’Àngel i obert fa una setmana, acull un centre de divulgació de tecnologies mòbils i una botiga de Movistar. Els fets han tingut lloc en pocs segons i els Mossos d’Esquadra han optat per no intervenir-hi. Les portes del MWC s’havien tancat abans que la manifestació passés per la zona i, segons alguns testimonis, les persones que hi havia dins han observat com alguns manifestants n’han trencat els vidres. Durant el transcurs de la protesta, aquest mateix grup d’encaputxats han fet més trencadisses en altres edificis, entre els quals hi ha la Cambra de la Propietat de Barcelona (situada entre el carrer de la Princesa i la via Laietana).