Un incendi a la terrassa del restaurant Pepa Tomate, a la plaça gracienca de la Revolució, ha calcinat taules i cadires aquesta matinada. Els responsables del local ho han denunciat als Mossos d’Esquadra, que investiguen ara el cas. El cas crida l’atenció perquè aquesta és la tercera vegada que la terrassa crema en només dos anys. D’aquí ve que des del restaurant sospitin que es tracta d’un acte vandàlic.

Eren vora les quatre de la matinada d’aquest divendres quan un veí de Gràcia s’ha topat amb la terrassa del restaurant Pepa Tomate, de la plaça de la Revolució, cremant. Ha avisat els bombers, que de seguida han apagat les flames. Les cadires, de plàstic, n’han quedat totalment desfetes i els tendals, socarrimats. Al matí, els responsables del local han instal·lat una nova terrassa, amb cadires de fusta.

Tot i que no en tenen cap tipus de prova i no deixa de ser una especulació, al voltant de la plaça diverses veus consultades per betevé parlen de la possibilitat que es tracti d’una represàlia per la lluita que aquest local, entre d’altres, té contra l’anomenat Kiosk Alliberat, on un col·lectiu antisistema fa activitats alguns caps de setmana. Ningú, però, no n’ha vist mai els autors i en un dels incendis un testimoni assegura que va ser a causa d’una baralla entre turistes. A tot plegat s’hi suma, també, que el local en ocasions ha aparegut amb pintades amb missatges contra el turisme a les parets.

Mentre els Mossos no n’esclareixin els fets, i per evitar més incidents, els responsables del local han decidit que les nits guardaran les taules i cadires a l’interior del restaurant.