FRANCESC GOMÀ, tècnic de la Direcció General de Protecció Civil "És molt important que tothom en prengui consciència. L'emergència no només l'han de resoldre els operatius sinó que la seguretat de les persones comença per ell mateix, per ella mateixa. El sentit de l'autoprotecció individual és bàsic. És el pilar de l'autoprotecció."

A les 9 h ha sonat l’alarma contra incendis al Centre Comercial Diagonal Mar. Un foc fictici s’ha declarat a la sala tècnica de la segona planta, propera al supermercat. Amb cinc ferits i el centre a punt per obrir s’ha activat el pla d’autoprotecció. Primer s’ha verificat el foc i, a continuació, s’ha allunyat tots els ocupants del centre més propers a la sala on s’ha originat l’incendi. Després s’han trucat als serveis d’emergències, Bombers de Barcelona, Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra, Protecció Civil de la Generalitat i de l’Ajuntament i Serveis d’Emergències Mèdiques (SEM). En la maniobra s’han evacuat prop de 350 persones, que han esperat al carrer fins que el simulacre s’ ha acabat.

Els objectius principals de l’exercici han estat profunditzar en la implantació del pla d’autoprotecció i avaluar les millores realitzades; practicar la integració amb els plans d’ordre inferior (locals del centre comercial); comprovar que els dispositius d’emergències funcionin i verificar la comunicació amb el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), amb Protecció Civil de la Generalitat i amb el telèfon d’emergències 112.