VÍCTOR CARRILLO cap de guàrdia dels Bombers de Barcelona "l'INCENDI s'ha produït segurament a la cuina i s'ha propagat per tot el pis i ha afectat el 4rt segons per flames que s'han propagat per façana. El matrimoni l'hem tret pel pis, eren dues persones grans, hem avaluat la situació i hem cregut que era més oportú extingir l'incendi i treure'ls pel mateix pis." BERNARDO "Se ha quemado todo, las cortinas, las persianas, y arriba nosotros los cristales se nos han roto". ÀLEX OROMÍ "Una quantitat de foc, una fumera, feia pànic, a part la dona cridant, uns crits...".

Els bombers han extingit aquest dimecres al vespre un incendi en un tercer pis del número 178 del passeig de Valldaura. Els serveis d’emergència han hagut d’atendre un home i una dona que hi havia a l’interior de l’habitatge en el moment en què s’ha declarat el foc. Tots dos han estat traslladats a la unitat de cremats del Vall d’Hebron. Ella, amb un 35 % del cos cremat, i ell, amb un 20 %. Els veïns han captat en vídeo els moments d’angoixa viscuts abans del rescat. [Imatges: Àlex Oromí i Lucas Giménez]

Un incendi originat aquest vespre en un pis d’un bloc de pisos del número 178 del passeig de Valldaura ha provocat cremades a un matrimoni d’avis. Segons els Bombers de Barcelona tot apunta que el foc s’hauria originat a la cuina i d’allà s’hauria propagat a tot el pis, el 3er 2ª. Les flames també s’han propagat per la façana fins el pis superior, on ha causat alguns desperfectes.

El matrimoni, que s’ha intentat refugiar al balcó que també estava ple de flames, no ha estat rescatat des del carrer. Els bombers han preferit, després d’avaluar la situació, extingir l’incendi i treure els avis pel mateix pis. Els dos han estat traslladats a l’Hospital Vall d’Hebron amb ambulàncies del SEM i dels serveis sanitaris dels Bombers de Barcelona. La dona ha patit cremades a un 35% dels cos, i l’home a un 20%.

La resta de veïns han estat desallotjats però un cop extingit l’incendi han pogut tornar a casa seva excepte els habitants del pis de sobre de l’habitatge cremat, perquè el foc els ha trencat tots els vidres.