incendi poblenou

Una persona ha resultat ferida lleu en un incendi aquest dimarts a la matinada a la quarta planta d’un edifici del carrer de Llull, 47, al barri de la Llacuna del Poblenou. Els Bombers de Barcelona han arribat al pis on s’ha declarat el foc cap a quarts de dues de la matinada. En les tasques d’extinció, que s’han allargat una hora, hi han treballat vuit dotacions dels Bombers, que han demanat als veïns de l’edifici que es confinessin a casa seva, i tanquessin portes i finestres.

Com es fa en casos com aquest, es tracta d’evitar que els veïns surtin a l’escala, que fa de xemeneia, on es pot acumular el fum. Alguns veïns han alertat de l’incendi des del Poblenou, la Llacuna i altres indrets propers a l’edifici afectat.

incendi carrer Llull

La persona ferida lleu ha estat atesa pel Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) i ha estat donada d’alta “in situ”. Fins al lloc dels fets també s’hi han desplaçat agents de la Guàrdia Urbana.

incendi carrer Llull

L’últim incendi a Barcelona, el del carrer de València

L’últim incendi d’embergadura conegut a Barcelona va ser el 12 d’abril al carrer de València i va afectar fins a vuit finques. Les flames van començar en un bar per causes que s’estan investigant i hi va haver quatre ferits. 

Pel que fa a incendis mortals, aquest 2022 se n’han produït diversos: a mitjans de febrer, un foc a l’Hotel Coronado, al Poble-sec, va causar la mort d’un home de 44 anys. I al gener van morir un home de 56 anys a les Corts i una dona de 60 a les Roquetes.

Altres focs d’aquests primers mesos de l’any a Barcelona s’han produït al Poble-sec, quan una espelma que va cremar un matalàs, o als barris del Putxet i el Farró i les Roquetes