Un contenidor del nou model estrenat recentment a Barcelona ha estat víctima aquest dimecres d’un incendi que l’ha reduït a cendres. El foc s’ha produït al carrer de l’Abat Safont, a tocar de l’antic monestir benedictí de Sant Pau del Camp, al Raval. Les flames, molt vives, s’han pogut veure des de l’avinguda del Paral·lel i el fum negre ha arribat fins al pati de l’Escola Collaso i Gil, que és just davant.

L’incendi s’ha originat a les 14 h per motius que es desconeixen i un equip de betevé ha pogut enregistrar-lo. Cap de les persones que hi havia en aquells moments al carrer i a les quals s’ha consultat ha dit haver vist ningú que pogués haver provocat el sinistre.

La Guàrdia Urbana ha acudit ràpidament al lloc dels fets i ha precintat la vorera, tot i que no ha tallat el trànsit de vehicles. Una dotació dels Bombers hi ha arribat en menys de 10 minuts i ha procedit a apagar el foc. Han revisat els contenidors del voltant per si hi havia algun element incendiari a l’interior i també els han remullat per precaució.

Altres contenidors cremats a Barcelona

Aquesta no és pas la primera vegada que es produeixen incendis en contenidors a Barcelona. Un dels més espectaculars va ser l’octubre del 2021, quan tres contenidors i una terrassa van cremar a l’Eixample. En alguns casos, com al carrer de Girona, les flames en el contenidor van arribar als 4 m d’alçària.