La carretera de l'Arrabassada ha tornat a la normalitat. Els Bombers ja són fora i els equips d'ADF són a punt de marxar. Signes clars que el foc a Collserola està apagat. JOAN CAPDEVILA, responsable de prevenció d'incendis del Parc de Collserolla Però abans de donar-lo per extingit, han passat un llarg matí entre els matolls cremats calculant la zona afectada i comprovant que no hi hagués cap punt calent que fes revifar el foc. I els qui també han passat un matí entretingut han estat els veïns de les cases desallotjades del carrer de la Ceràmica. Mentre alguns començaven expedicions cap al Parc, a d'altres l'incendi els ha fet girar feina. Part de la cendra d'ahir els ha quedat a la barana. Tot i que l'incendi ja està extingit, els equips de prevenció no volen cantar victòria. Per això, durant aquesta tarda continuaran controlant la zona.

Tres dotacions dels bombers han treballat tota la nit  fins a les 12 h per apagar l’incendi de Collserola, que s’ha donat per extingit aquest matí. El foc va obligar a desallotjar un centenar de veïns del carrer de la Ceràmica i dels carrers de Saldes i de Sagàs.

[Imatge: Glòria Canals]

Segons informa l’Ajuntament, el Patronat i el Consorci del Parc investigaran les causes del foc, que de moment encara es desconeixen. Les autoritats del parc demanen actuar amb màxima precaució en les activitats a Collserola i en les zones boscoses, tot i les baixes temperatures.

Escombrar la cendra

Els bombers van rebre l’avís del foc a les 18.20 h i, des de llavors, hi van treballar fins a 14 dotacions de bombers. L’incendi va obligar a desallotjar els veïns del carrer de la Ceràmica, del barri de Montbau, i dels carrers de Sagàs i de Saldes, al barri de Sant Genís dels Agudells. Els veïns desallotjats del carrer de la Ceràmica van estar durant dues hores fora de casa i tot i que alguns estaven una mica neguitosos, d’altres afirmaven que “no és la primera vegada que passa” i netejaven les cendres del foc que quedaven a la barana.

A més, els bombers van demanar el confinament de tots els veïns residents entre l’Arrabassada i la Vall d’Hebron.

La carretera de l’Arrabassada es va tallar al trànsit en les dues direccions de la marxa durant la nit, i l’edifici del Palau de les Heures de la Universitat de Barcelona, al Campus Mundet, es va desallotjar temporalment.