Segueixen en estat crític dues de les tres persones ferides en l’incendi d’aquest dimecres al matí, al carrer de Súria de la Bordeta, a Sants-Montjuïc. Segons ha informat l’Hospital de la Vall d’Hebron -on han estat traslladades- es mantenen “estables” després que hagin passat de greus a crítics. Es tracta de dos homes, un de 78 anys i un de 52 que residien en el pis on s’han originat les flames. El tercer ferit ha estat atès in situ per un quadre d’ansietat.

El foc ha afectat principalment l’edifici del número 6 d’aquest carrer, tot i que també hi ha hagut danys en la finca contigua dels números 2-4. A mitja tarda de dimecres, els afectats del número 2-4 han pogut tornar a casa, però no els del número 6 que, segons l’Ajuntament, no ho podran fer fins que les companyies dels subministres bàsics -electricitat i aigua, principalment- no en donin el vist-i-plau.

La dotzena de veïns que viuen als 22 pisos afectats en aquesta finca, només tres han acceptat ser acollits al CUESB, que des de primera hora del matí s’ha activat per reallotjar els afectats. Segons les primeres estimacions fetes pels Bombers de Barcelona la finca on s’ha originat l’incendi no té danys estructurals.

Dues finques afectades

L’avís de l’incendi s’ha rebut cap a les 5.50 h. El foc ha començat al número 6 del carrer de Súria, concretament al pati interior del 1r-2a. Des d’aquest punt les flames han saltat a l’edifici del costat, el número 2-4 del mateix carrer de Súria, i han afectat el pis 1r-1a. En un primer moment uns 70 veïns han hagut de ser evacuats.

Cooperació veïnal

La regidora del districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, ha agraït en un tuit que el Centre Islàmic de Sants hagi col·laborat acollint els desallotjats en el seu centre.

El Centre Cultural Islàmic de Sants ha obert les portes perquè hi poguessin entrar els veïns afectats. Els han ofert menjar i beguda calenta.