La Flor de Maig obre una nova etapa. Després de dos mesos de debat assembleari, el projecte es concreta en iniciatives com la Flor de Drap, una botiga de roba gratuïta, o la instal·lació, al mes de gener, de la cooperativa de productes ecològics La Unió. Els llibres de la biblioteca han tornat al seu lloc i els objectius, són clars. GEMMA DOMÈNECH membre de l'Ateneu Popular La Flor de Maig "Si realmen tots aquests projectes es duen a terme i se'n fan més, realment es pot aconseguir una mica el que volem, que és crear una alternativa al que 'Ajuntament en aquest cas no ens ha donat." El gener l'Ajuntament posarà en marxa una taula de conversa per negociar la tramitació de la finca com a equipament públic. Hi participaran representants de Flor de Maig, membres de l'Associació de Veïns del Poblenou i de la Coordinadora d'Entitats del barri. ISABEL VÁZQUEZ Ateneu Popular La Flor de Maig "L'autogestió és fonamental, és a dir, que nosaltres no volem subvencions ni que ens vingui ningú a dir com hem de treballar, sinó que el propi grup de la Flor de Maig, treballa perquè això tiri endavant." Al punt del migdia, unes 200 persones han participat en la cercavila popular que ha recorregut el barri per difondre els projectes de l'Ateneu.

Aquest diumenge al migdia s’ha organitzat una cercavila pel Poblenou amb l’objectiu de fer difusió del projecte als veïns.

El 20 d’octubre, el primer dia de la reobertura, unes 200 persones es van aplegar davant de l’Ateneu per donar suport a la recuperació de l’espai. Poc després, l’Ajuntament de Barcelona va recollir una de les reivindicacions veïnals i va iniciar els tràmits per qualificar la finca com a equipament públic.

Recentment, fa només una setmana, el regidor de Sant Martí, Eduard Freixedes, va anunciar la creació d’una comissió de treball el mes de gener per explorar aquesta possibilitat. Està previst que a la comissió hi participin representants de La Flor de Maig, membres de l’Associació de Veïns del Poblenou i de la Coordinadora d’Entitats del barri.