A la interlocutòria, el jutge Juan Emilio Vilá comunica la imputació dels dos càrrecs així com dels exgerents del centre, Joaquim Esperalba i Jordi Varela (que ja havia estat citat a declarar), l’exdirectiva del Servei Català de la Salut Mercè Cruells i l’exdirector de Recursos Humans Felipe Carbajo, que continua vinculat al centre hospitalari. El jutge investiga si els contractes de Cuervo, Gutiérrez i Cruells es corresponen amb la realitat o eren ficticis, tal com va denunciar una treballadora del centre. Juan Emilio Vilá ha imputat també els exdirectors de la fundació de gestió i l’exdirector de Recursos Humans per presumpta vinculació amb la signatura dels contractes. El jutge assenyala a la interlocutòria que “la verificació té dues possibilitats: una, que la contraprestació laboral fos real i l’altra, que no fos així i es tractés d’un contracte fictici, que suposés un lucre indegut”.

La metgessa i actual presidenta del Comitè d’Empresa, Carme Pérez, va denunciar el mes de maig dos alts càrrecs del centre per consentir una “arquitectura fraudulenta” entre les diferents fundacions de l’hospital, al qual acusen de pagar nòmines i indemnitzacions irregulars a exalts càrrecs públics i patrons.

En la denúncia, Pérez acusava l’exdelegat de la Generalitat a Madrid en l’últim govern tripartit José Ignacio Cuervo (també patró de la fundació d’investigació del centre) de percebre retribucions econòmiques tot i que no es coneixia “la feina encomanada ni tampoc la possible adscripció departamental o ubicació física on la realitzava”. Segons el text, Cuervo cobrava 4.160 euros mensuals sense coneixement del personal per al projecte dels edificis d’investigació. La denúncia també criticava el pagament durant set anys a Gutiérrez per un presumpte exdirectiu “inexistent” de l’hospital que havia estat subdirector general de l’Institut Nacional de la Salut i exdirector del Ministeri de Sanitat en governs del PSOE.