Els noms d'aquests empresaris van aparèixer durant els registres policials. Els agents van trobar dos documents on es detalla quants diners va pagar cadascú perquè li agilitzessin els seus tràmits. Un el van localitzar a casa de d'Heliodoro Lozano. Suposadament, aquest funcionari municipal -a qui veiem a les imatges- cobrava per atorgar llicències a establiments o per fer la vista grossa davant d'algunes irregularitats. Bàsicament, a apartaments turístics i locals d'oci i restauració. Els Mossos el van detenir el 15 de desembre i, des de llavors, ha passat més de mig any a la presó. Ara està en llibertat i ha demanat reincoporar-se a l'Ajuntament. El consistori, però, el manté suspès de les seves funcions. A més, els pèrits estan revistant part del material que va passar per les seves mans per saber si hi ha més irregularitats. ASSUMPTA ESCARP, regidora de Ciutat Vella "Jo crec que més avait el que intentava era buscar l'opacitat per tal que ell pogués arprofitar el lloc de treball que tenia per extorsionar tercers o acceptar suborns de tercers". A més d'Heliodoro Lozano, hi ha una altra funcionària imputada en el cas. Es tracta d'una tècnica municipal que havia treballat al Districte de Ciutat Vella. L'Ajuntament aquesta tarda ha decidit suspendre-la de sou i feina després de llegir el sumari. I tot perquè hi ha documents que demostrarien que els dos actuaven de forma coordinada per agilitzar els tràmits. L'altra peça clau en tot aquest procès és l'enginyer Joaquim Quílez. El seu nom també apareix en una altra investigació, la dels prostíbuls Riviera i Saratoga. La policia el va detenir mesos enrere. Ell es dedicava a fer estudis sobre insonorització de bars i establiments. Ell estava conxorxat amb Heliodoro Lozano. Part dels diners que cobrava els hauria utilitzat per subornar el funcionari municipal. De moment, alguns dels empresaris imputats han recongut haver pagat a canvi de mantenir oberts el seus negocis. D'altres, ho neguen tot. Asseguren que es van limitar a encarregar un informe tècnic i res més. Ara hauran d'explicar tot això davant la jutgessa que porta el cas.

El cas de corrupció es va destapar fa uns mesos i va implicar Heliodoro Lozano, un funcionari que durant vuit anys va ser cap dels Serveis Tècnics del Districte de Ciutat Vella. Lozano, suspès de funcions, va ser detingut al desembre passat i ha estat a la presó fins al 13 de juny per la suposada concessió de llicències irregulars a restaurants i apartaments turístics. Aquesta tarda, l’Ajuntament ha suspès de sou i feina una altra tècnica del Districte de Ciutat Vella, presumptament implicada en la xarxa de suborns.

L’Ajuntament de Barcelona s’ha presentat com a acusació particular en aquest cas, que es va descobrir arran d’una altra investigació, la que se seguia sobre una xarxa de prostitució il·legal als locals Saratoga i Riviera de Castelldefels. El con