L’implant, que no va suposar una intervenció quirúrgica, es va fer durant la 22a setmana de l’embaràs de la Catalina i és la primera vegada al món que es practica aquesta tècnica a una dona embarassada. Després de la intervenció, la Catalina va poder continuar l’embaràs amb normalitat i l’Otto va néixer la setmana 37, a finals de gener, per cesària.

[Imatge: Vall d’Hebron]

Segons l’Hospital Vall d’Hebron, “la implantació de pròtesis a les vàlvules del cor en dones en edat fèrtil és problemàtica” perquè requereixen la ingesta d’anticoagulants orals, molt perillosos en cas d’embaràs. Per això indiquen que és important que aquestes pacients avaluïn i planifiquin “la seva vida sexual i la possibilitat reproductiva”.

Pel que fa al cas de la Catalina, l’implant s’ha dut a terme gràcies a la coordinació entre diverses unitats: des de control de la cardiopatia, assessorament en reproducció, control d’embaràs o anestèsia.

[Imatge: Vall d’Hebron]

L’Hospital Vall d’Hebron va participar des de l’inici en el programa TAVI d’implant de vàlvules a través de catèters, i que ja s’ha aplicat a 137 persones a tot Catalunya.