Les autoritats sanitàries insisteixen a assegurar que a l’estiu un 70 % de la població estarà immunitzada. Però això no tindria perquè implicar que s’assoleixi la immunitat de grup. Així ho ha afirmat al ‘reset’, de betevé, el doctor Carlos Rodrigo, expert en vacunes i director clínic de Pediatria de l’Hospital Germans Trias i Pujol, que ho qüestiona: “No m’ho crec, és un mite, perquè hi ha una bona part de la població mundial que no estarà vacunada”.

Rodrigo ha assegurat que parlar d’immunitat de grup “no es correspon a la realitat i és absurd perquè no sabem segur si un vacunat no contagia ni quan dura la immunitat”. Per tot plegat, considera un “error parlar d’aquestes xifres”. Tot i això, Rodrigo remarca que “es bo marcar-se objectius”, malgrat que considera que ara el que cal és “centrar-se en assegurar la vacunació dels qui poden morir o ingressar a l’UCI”.

Rebaixa de les infeccions i la gravetat de la malaltia

Malgrat relativitzar la possibilitat real de la immunitat de grup, l’expert ha destacat que les vacunes estan reduint les infeccions per coronavirus i que han millorat molt les estadístiques. Rodrigo valora molt positivament que la vacunació ha permès que els infectats passin més lleu la malaltia.