L’enderroc de l’antiga presó Model avança i aquest dimecres al matí s’ha pogut veure la maquinària treballant a la banda del carrer del Rosselló, on hi havia hagut la infermeria del centre penitenciari. En aquest espai s’hi ha d’ubicar un pati nou per a l’Escola Xirinacs, que està situada a la confluència del carrer d’Entença amb el del Rosselló i que el proper curs tindrà per primera vegada alumnes de primer de primària.

També s’han de fer enderrocs a la banda del carrer de Provença a l’espai de l’antiga bugaderia. Aquí s’hi instal·larà de manera provisional l’Escola Entença, que ara és al recinte de l’Escola Industrial.

Els treballs d’enderroc van començar el 19 de maig i es preveu que s’allarguin fins al juliol però per tenir totes les obres enllestides caldrà esperar una mica més. El calendari s’ha endarrerit a causa de la crisi del coronavirus. Actualment es preveu que el pati de l’Escola Xirinacs estigui enllestit entre el setembre i l’octubre i els espais nous per a l’Escola Entença, al Nadal.