Els Mossos d’Esquadra han identificat un home i una dona pels insults xenòfobs que van proferir a una noia de 13 anys a la parada del metro de Bac de Roda. Segons ha informat la policia, estan investigant la parella per un delicte contra els drets fonamentals i les llibertats públiques i per haver proferit un tracte degradant i vexatori.

Els fets van passar el dimarts 14 de setembre, quan la menor tornava de l’institut en un dels vagons de la Línia 2. Estava parlant per telèfon quan una dona la va començar a increpar pel fet de vestir amb un mocador. Quan la noia va baixar del vagó, a la parada del Clot, la dona va fer l’intent de seguir-la i el seu marit va fer un comentari, que relacionava el fet de ser musulmà amb el terrorisme i la delinqüència.

El cas es va fer públic perquè el germà de la víctima, Ahmed Nasser, va denunciar els fets a través de les xarxes socials i va fer una crida per aconseguir imatges i testimonis dels fets. A banda de portar els fets als Mossos, la víctima, Firdaous el Alaoui, també va denunciar-ho a l’Oficina per la No Discriminació de l’Ajuntament de Barcelona.

Els Mossos van poder identificar la parella dimecres gràcies a les càmeres de seguretat de TMB i han portat el cas davant la Fiscalia de Delictes d’Odi perquè obri una investigació.