La Guàrdia Urbana ha identificat el ciclista que presumptament va atropellar una dona i un bebè ara fa un mes a l’avinguda Diagonal, just davant del Palau de Pedralbes. Segons ha explicat la policia municipal, el detingut ha negat la implicació amb els fets i ha negat també que conduís la bicicleta en el moment de l’accident. Per identificar-lo ha estat clau la mare del nadó accidentat, que el va reconèixer “de manera tremenda i sense cap mena de dubte” quan li van mostrar una fotografia d’ell, ha narrat el sotsinspector de la Guàrdia Urbana, David Vázquez.

L’arrestat va prestar declaració aquest dilluns i en els propers dies passarà a disposició del jutge, acusat d’un delicte de lesions per imprudència. Segons la Guàrdia Urbana, les imatges de què disposen permeten interpretar que l’accident va ser fruit “d’una conducció distreta i no d’una conducció a velocitat excessiva”. L’home va creuar l’avinguda Diagonal a l’altura de Pius XII i va començar a circular per la banda mar en sentit Llobregat. A l’altura de Palau Reial, a tocar de la marquesina del bus va topar amb l’àvia i el nadó. Aquell dia hi havia aglomeració de gent perquè hi havia partit al Camp Nou.

La mare del bebè va parlar amb el ciclista

La mare del bebè atropellat va arribar a parlar amb el ciclista durant uns minuts després de l’atropellament i per això “no hi ha dubte” de la seva implicació. La dona i l’àvia del nen, que també va resultar ferida, van explicar al ciclista que s’emportaven el menor a l’Hospital Universitari Dexeus. El ciclista va decidir aleshores que no l’acompanyava i va marxar del lloc dels fets. Per a localitzar el responsable de l’accident la Guàrdia Urbana va fer una crida a la col·laboració a través de les xarxes socials.

Els fets es remunten al dissabte 30 de març, passats pocs minuts de les tres del migdia. L’acusat va envestir la dona i el seu net a la vorera mar de la via. L’impacte va deixar l’àvia lleument ferida, mentre que el nen va quedar ferit de gravetat i va ser ingressat a un centre hospitalari de la ciutat per un traumatisme craneoencefàlic. En un primer moment es va témer per la seva vida.

La Guàrdia Urbana en va obrir una investigació i va difondre imatges de l’home presumpte autor dels fets; fotografies que van captar les càmeres de seguretat i vigilància de la zona. La policia va fer una crida a la col·laboració ciutadana per localitzar-lo a través de Twitter.