Des de fa unes setmanes els Guardian Angels patrullen per Barcelona, una vigilància que ha despertat algunes veus crítiques com la dels Mossos d’Esquadra o associacions en defensa dels drets humans com Íridia. La darrera ha estat la del màxim responsable de la Seguretat a la ciutat, Albert Batlle. El tinent d’alcalde assegura que està “radicalment en contra” de patrulles d’aquest tipus i ha demanat a la Guàrdia Urbana que identifiqui les persones que en formen part. En una entrevista a RAC1, s’ha referit a aquesta patrulla com a “friquis amb gorres de color taronja”.

Batlle no s’ha mossegat la llengua i ha dit que “anem molt malament si un servei públic com la seguretat ha d’estar en mans de qualsevol”. No obstant això, s’ha mostrat obert a parlar i dialogar amb ells sobre com s’ha de resoldre qüestions que afecten la seguretat, però sense l’autoorganització veïnal.

Els patinets elèctrics, també en el punt de mira

El govern municipal també està intensificant la vigilància sobre els patinets elèctrics. En l’entrevista, Batlle també s’hi ha referit i s’ha mostrat partidari que s’obligui aquests vehicles a circular amb matrícula i assegurança.