En el Dia de la Hispanitat, a part de les manifestacions per la unitat d’Espanya, també s’hi han convocat protestes en línies diametralment contràries. Una d’aquestes, la que ha arrencat a les onze d’aquest matí impulsada per Som Antifeixistes. A crit de “l’antifeixisme és cosa de totes”, el col·lectiu ha congregat un miler persones a la plaça de Lesseps per reivindicar, diuen, que “el 12 d’octubre no hi ha res a celebrar”. A la jornada també volen condemnar “l’imperialisme, el feixisme, el racisme i la xenofòbia”.

Cap a dos quarts de dotze, la manifestació ha començat a moure’s per l’avinguda del General Mitre, on s’ha tallat el trànsit. Tot i que inicialment, els manifestants es dirigien cap a plaça d’Artós, finalment han canviat el rumb i han començat a enfilar pel carrer de Balmes i han acabat tallant el passeig de Sant Gervasi.

Els manifestants han intentat reconduir la marxa fins a les portes de la seu de Vox de Barcelona, al carrer del Camp, però el fort dispositiu dels Mossos, ho ha impedit. Després, el gruix de manifestants ha tornat a tallar l’avinguda del General Mitre per dirigir-se de nou a la plaça de Lesseps, on, finalment, cap a dos quarts de dues del migdia, s’ha acabat dissolent la manifestació.

Fort dispositiu policial

Quan encara no havia començat la manifestació, ja hi havia un fort dispositiu de Mossos d’Esquadra preparat. De fet, abans de les onze, hora d’inici de la protesta, els agents han fet algunes identificacions i registres a diversos manifestants que començaven a arribar per adherir-se a la manifestació.