Té 18 anys i les coses clares. Amb un 9,9 és l’estudiant que ha aconseguit la millor nota de la selectivitat 2022 a Barcelona i és una de les qualificacions més altes de tot Catalunya. Veïna del Putxet, la Iao Armengol Bertran fa temps que sap que vol estudiar el grau International Business Economics de la UPF, una titulació exigent que s’imparteix íntegrament en anglès, una altra de les seves passions des que va viatjar de petita als Estats Units. Entre les seves assignatures preferides, les matemàtiques i d’aquí el salt a l’àmbit de l’empresa i l’economia.

No s’hauria imaginat mai ser la nota més alta

Assegura que els bons resultats de la selectivitat l’han agafada per sorpresa. Tot i saber que els exàmens li havien anat bé, no es pensava que fregaria el 10. “Quan veia a la tele els estudiants amb millors notes pensava, és impossible. I mira, soc aquí.” Sobre la fórmula de l’èxit assegura que “no hi ha cap secret, l’únic és treballar i treballar” i explica que en els últims anys la feina ha estat intensa. “No es tracta tant d’estudiar els últims dies, sinó durant tot el curs”

Reconeix que ha hagut de fer renúncies personals per treure la bona nota i es mostra agraïda a tots els professors que ha tingut al llarg de la seva vida acadèmica, primer a l’Escola Dolors Monserdà Santapau i després a Súnion, on ha cursat l’ESO i el batxillerat. Ara, després de mesos d’esforç només pensa a descansar “Tinc moltes ganes de fer vacances a l’estiu i d’anar a la platja a la Costa Brava”, explica.

L’anglès i la música, les seves aficions

Entrevistem la Iao al Parc del Putxet, a pocs metres de casa seva i on s’escapa a passejar la seva gossa per esbargir-se en aquest oasi verd i descansar de la intensa vida acadèmica. La música és la seva passió “especialment el pop en anglès”. Fa una dècada que toca el piano diàriament però quan realment necessita desfogar-se canta sense aturador. “El cant és la meva via d’escapament”. Preguntada sobre com es veu d’aquí a 10 anys, no ho té clar: “Suposo que treballant a algun lloc i vivint a Barcelona, però ja veurem”.