hospitals covid catalunya

Salut ha declarat 19 ingressats més per covid a Catalunya i, d’aquesta manera, es torna a superar la barrera del miler d’hospitalitzats. Els pacients que es troben en planta aquest dimarts són 1.002. En l’últim interval analitzat (del 30 d’abril al 6 de maig), estaven ingressats a l’hospital 971 persones, mentre que la setmana del 23 al 29 d’abril n’hi havia 855. A mitjans de març, els malalts per covid van baixar del miler i la xifra s’ha mantingut per sota des de llavors.

On també s’ha detectat un augment és a les UCI, tot i que més lleu. El darrer balanç xifra en 33 els crítics, mentre que divendres passat n’eren 31.

Un de cada cinc tests dona positiu

Durant l’última setmana analitzada, s’han fet 52.723 PCR i 45.541 tests d’antígens, dels quals el 19,11 % han donat positiu. Des de l’inici de la pandèmia s’han detectat 2.575.431 casos, dels quals 2.489.564 per PCR/TA. La taxa de contagi ha pujat una centèsima i se situa en l’1,19, i el risc de rebrot s’enfila 30 punts fins a 385. La mitjana d’edat de les persones positives se situa en els 57,63 anys.

Salut comunica ara les dades dos cops per setmana (dimarts i divendres) i concentra les proves en persones vulnerables i pacients greus. Segons el darrer balanç, la xifra total de morts és de 27.216 des de l’inici de la pandèmia.

Pugen les visites als CAP

El BIOCOM-SC ha fet una piulada a Twitter per analitzar la situació actual de la covid. Assegura que “la circulació del virus SARS-CoV-2 continua a l’alça a Catalunya, amb visites per covid als CAP que arriben a 10.000 en un dilluns“. Els investigadors d’aquest grup de treball afirmen, també, que el casos detectats segueixen a l’alça.

A banda, explica que la “Incidència real és més gran que la detectada” i no queda clar “si detectem més o menys d’1 de cada 5 casos“. Segons diu, perquè la pujada de casos afecti als hospitals “cal que la pujada sigui sostinguda durant les setmanes vinents de maig a juny“.