VICENÇ MARTÍNEZ IBAÑEZ gerent de l'Hospital Vall d'Hebron "Cadascú és lliure de dir el que vulgui el que passa és que a mi m'agradaria que fos una cosa sèria i és real, en aquest cas no ho fa i jo crec que és un tema personal. // No sé si això és una reacció a un pensament que l'avaluació no li sortira bé, és el que més m'aproximo a pensar-ho."

Segons ha avançat aquest dimecres el diari ‘La Vanguardia’, dues persones suposadament van morir aquest estiu mentre esperaven la intervenció dels cirurgians de l’Hospital Vall d’Hebron. Ho denuncia Manuel Galiñanes, cap de cirurgia cardiovascular del centre, que atribueix els fets a la reducció de les intervencions durant l’estiu, que passen de 15 a dues o tres a la setmana. El cap de cirurgia ha denunciat el cas davant del síndic de Greuges i l’Institut Català de la Salut perquè, segons diu, les polítiques que s’apliquen busquen perjudicar la sanitat pública enfront de la privada.

Per la seva banda, el centre ha amenaçat d’emprendre “mesures legals” contra el doctor. L’Hospital Vall d’Hebron afirma en un comunicat que a l’estiu els dispositius de l’hospital “s’adapten a la demanda” i, pel que fa el cas concret del servei de cirurgia cardíaca, destaca que “es van atendre totes les intervencions quirúrgiques previstes”. Assenyala que el centre sempre “prioritza el criteri clínic i les necessitats de cada pacient” i, pel que fa als dos casos concrets, indica que una persona va ingressar “per una patologia que no tenia res a veure amb la seva malaltia coronària” i, en el segon cas, “es va posposar la intervenció per criteris clínics”.

El gerent de l’Hospital Vall d’Hebron, Vicenç Martínez Ibañez, ha apuntat que les declaracions de Galiñanes podrien estar motivades per una prova d’avaluació de la seva feina que sembla ser que el doctor ja sabia que li sortiria negativa. El cap de servei continua treballant amb normalitat al centre. Galiñanes, a través del seu advocat, ha negat la versió de la gerència, i ha denunciat per assetjament laboral els responsables de l’hospital a qui ha anat reclamant en els últims anys més recursos per poder tractar tots els pacients. Per la seva banda, els representants sindicals de CCOO i la UGT al Vall d’Hebron no es posicionen en els casos concrets de les dues morts, però sí que han criticat la reducció del servei que es fa durant l’estiu.