Des d’aquest gener, l’Hospital Plató, a Sant Gervasi – Galvany, s’ha integrat a l’Hospital Clínic. Després de mesos de validacions i autoritzacions administratives, des de l’1 de gener, l’Hospital Clínic l’ha absorbit i ara en gestiona l’activitat assistencial i els 500 treballadors. Una integració que ha comptat amb l’impuls del Servei Català de la Salut.

Normalitat assistencial a Plató

Pel que fa als pacients de l’Hospital Plató, tot seguirà igual: es continuarà donant el mateix servei assistencial als pacients de la seva àrea d’influència, a Sant Gervasi-Galvany. Aquest hospital ha engegat diverses iniciatives posant el pacient al centre, com Sense Dolor Plató, un espai de trobada per a persones amb dolor crònic.

500 treballadors absorbits, una vintena en espera

Els més de 500 treballadors de l’Hospital Plató s’han integrat a la plantilla del Clínic, que ara són gestionats des d’aquest segon. Tot i això, una vintena de treballadors de radiologia i laboratori que estaven subcontractats per Plató tenen el futur incert, tot i fer 40 anys que hi treballen. Per mostrar la seva queixa, des de mitjans fins a finals de desembre han fet dues parades al dia.

Relació històrica entre tots dos centres

L’Hospital Clínic i el Plató col·laboren des del 2006 amb l’objectiu de cobrir l’atenció de 525.000 habitants dels districtes de l’Esquerra de l’Eixample, Sants-Montjuïc, Sarrià – Sant Gervasi i les Corts. A més, en els últims anys han dut a terme diferents programes conjunts en àmbits com l’atenció geriàtrica i la medicina interna, l’oftalmologia, la urologia, l’atenció a les cefalees i l’atenció farmacèutica.