Llit de l'hospital satèl·lit de l'Hospital del Mar

L’Hospital del Mar ja ha traslladat 12 pacients de coronavirus al centre esportiu Claror Marítim, ubicat a tocar de l’hospital i habilitat com a extensió del centre sanitari. Són els primers malalts, en estat lleu o a punt de rebre l’alta, que es traslladen a l’equipament tot i que hi ha capacitat per a 72 persones.

A banda d’aquest, el Consorci Sanitari de Barcelona ha habilitat també una extensió de l’Hospital de Sant Pau al poliesportiu del Guinardó, que va obrir diumenge. Els 88 llits d’aquest annex i l’alentiment de contagis dels últims dies han permès descongestionar el centre hospitalari.

El Clínic serà l’últim a posar en marxa un hospital satèl·lit, que, en aquest cas, s’ubicarà a l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC). Podrà acollir 200 pacients i la previsió és que es posi en marxa al llarg d’aquesta setmana.

En total està previst que la setmana que ve Barcelona ja tingui en funcionament quatre pavellons salut, un per a cadascun dels hospitals de referència de la ciutat.