L’impacte de la cinquena onada del coronavirus encara es nota als centres sanitaris. A l’Hospital del Mar expliquen que les UCI continuen plenes. Per això, els sanitaris demanen responsabilitat individual per frenar els contagis. Mila Montero, metgessa adjunta de Malalties Infeccioses de l’hospital, reconeix que els ingressos diaris han disminuït lleugerament, però alerta que els pacients a l’UCI encara augmenten.

L’UCI de l’Hospital del Mar, al 100 %

Montero ha explicat a betevé que ara mateix l’UCI de l’Hospital del Mar està plena i que dia a dia hi ha més pacients. A més, avisa que actualment tenen quatre plantes de l’hospital dedicades a pacients amb covid, dels quals el 40 % està en estat crític i podria entrar a cures intensives.

“Els ingressats que estan més greu són els que no estan vacunats”
Mila Montero, Malalties Infeccioses Hospital del Mar

El perfil dels pacients és el mateix que a l’inici d’aquesta cinquena onada: gent jove, majoritàriament sense patologies prèvies i, en molts casos, sense vacunar. Per això, Montero insisteix que cal que tothom completi la pauta: “Cal vacunar-se, perquè ens protegeix de la malaltia i disminueix un 50 % la capacitat de transmissió”. “La majoria dels ingressats que estan més greu són els que no estan vacunats” apunta.

“Hi ha dues realitats: la de dins de l’hopital i la de fora”

L’Hospital del Mar subratlla que el nombre d’ingressats és similar al de la primera onada i que cal prudència i respectar les restriccions. Mila Montero recalca que és important evitar les trobades massives i complir les quarantenes: “Hi ha una realitat dins de l’hospital que hi ha gent que no vol veure”.

A més, recorda que els sanitaris estan cansats perquè fa molts mesos que aguanten un ritme d’estrès molt elevat. També, lamenta que s’hagi hagut d‘ajornar l’activitat quirúrgica no urgent.