L’Hospital Clínic, a través de la plataforma Migrandodearena.com, ha aconseguit recaptar més de 150.000 euros en el marc de la campanya “Resposta coronavirus”, que va iniciar el 14 de març. Els diners es destinaran a la Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica, per avançar en la recerca d’una vacuna contra el coronavirus i també per cobrir les necessitats de material per atendre els malalts ingressats.

Durant quatre setmanes, la campanya ha rebut 1.900 aportacions, entre entitats i particulars. Ara els responsables de la campanya l’allargaran fins al 31 de maig amb l’objectiu d’arribar als 200.000 euros. A més, un dels objectius és que cadascun dels donants rebi informació sobre la destinació dels diners que ha cedit i els resultats que s’han aconseguit.

Més de 1,45 milions per fer front a la pandèmia

Des que els casos de coronavirus es van començar a multiplicar a casa nostra, es van engegar diverses iniciatives solidàries per recaptar fons per a la investigació de la malaltia i cobrir les necessitats dels hospitals, que treballen al límit per atendre tots els pacients.

De fet, alguns personatges coneguts com Pep Guardiola o Leo Messi van fer donacions. A través de la plataforma Migranodearena.org s’han canalitzat 1,45 milions d’euros a través de diverses campanyes.

L’objectiu, segons els responsables, és que moltes d’aquestes continuïn en marxa fins que els contagis baixin o fins que es trobi una vacuna per poder fer front a la covid-19.