El nou hort terapèutic de l’Hospital de Sant Rafael ha sorgit de la col·laboració de diferents institucions i entitats. Fins a 15 pacients de la unitat de psiquiatria del centre, set usuaris de la Fundació Els Tres Turons, que treballa amb persones amb malalties mentals, i un equip de voluntaris gestionat per les Germanes Hospitalàries participen en l’activitat d’aquest nou espai al barri de Sant Genís dels Agudells. Se situa al recinte del centre hospitalari i serveix per complementar el tractament dels pacients psiquiàtrics de l’hospital de dia.

Primers brots verds

Els participants valoren molt positivament la nova activitat i asseguren que els ajuda a desconnectar i alliberar-se. Tenen, a més, l’ajuda dels usuaris de la Fundació els Tres Turons del Carmel, que també treballa amb persones diagnosticades amb alguna malaltia mental. L’objectiu de l’hort terapèutic és aportar-los diversos beneficis des de l’àmbit físic fins al psíquic, l’emocional o el social.

Un espai fora de la consulta

Des del departament de psiquiatria del centre hospitalari expliquen que l’hort també ha de ser una eina per als metges per complementar el tractament. Asseguren que permet als professionals sortir de la formalitat de la consulta i poder acostar-se d’una manera més informal al pacient.

La iniciativa s’ha dut a terme gràcies a la gestió del voluntariat de les Germanes Hospitalàries, vinculades a l’Hospital Sant Rafael. De fet, també hi participen diverses persones a títol personal amb la voluntat d’ajudar a tirar endavant l’activitat de l’hort.