nens a classe amb mascareta a l'escola

Les famílies amb infants que comencin l’escola o l’institut el curs que ve 2022-2023 han d’apuntar una data clau del procés, la del sorteig de desempat per a la preinscripció escolar 2022-23, que és aquest dilluns, 9 de maig, a les 11 h, i podràs conèixer al web de betevé en directe. El número que surti al sorteig servirà per desempatar les sol·licituds que tinguin els mateixos punts per accedir a una escola o institut.

A Barcelona és força habitual que hi hagi més peticions que places disponibles per accedir a un centre. I aquí és on el sorteig juga un paper clau per obtenir plaça.

En marxa la preinscripció 2022-23

El 7 de març va arrencar la preinscripció escolar per a les famílies d’educació infantil i primària. I a partir del dia 9 es van poder presentar les de l’ESO. Al moment de tramitar-la, s’assigna automàticament a cada alumne un número aleatori, que és el que serveix per al sorteig, i és personal i intransferible.

És a partir d’aquest xifra que s’ordenen totes les sol·licituds amb la mateixa puntuació.

La matricula, el juny

Un any més, la preinscripció escolar per a educació infantil, primària i secundària s’ha fet en línia o de forma presencial al Consorci d’Educació o les oficines de suport. Un cop tramitades les sol·licituds, cada escola i institut va publicar el 21 d’abril una llista ordenada de les sol·licituds amb els punts que té cada alumne. Les famílies van poder fer-hi esmenes.

Posteriorment, es fa el sorteig per desempatar. La matrícula definitiva serà entre el 21 i el 29 de juny.