Veïns i comerciants del Guinardó s’han concentrat aquest dilluns al migdia davant les portes de les botigues per homenatjar l’home mort la setmana passada en un portal del barri i reclamar més seguretat a la zona. Segons les primeres investigacions, va ser víctima d’un atracament.

Més d’un centenar de veïns i comerciants del barri han donat suport a la família de l’home assassinat, en una concentració emotiva, amb flors, espelmes i diversos missatges de condol al davant del Basar Europa, botiga que ell regentava. A més, els veïns han reclamat més seguretat davant l’increment de robatoris i episodis violents com aquest.

El presumpte agressor va ser detingut la mateixa nit dels fets i ja ha ingressat a la presó. Es tracta d’un noi de 20 anys i amb antecedents penals. Se l’acusa d’homicidi i de robatori amb violència.

Els veïns diuen prou

Les diferents entitats del barri s’han unit per demanar solucions a l’Ajuntament. Alicia Palau, presidenta de l’Associació de Veïns i Veïnes Joan Maragall, ha explicat que reclamen millores en diferents àmbits: “Pel que fa a la prevenció, a la presència policial i també en l’àmbit judicial per tal que la multireincidència pugui ser castigada d’una altra manera”. Joan Romero, president de la Coordinadora d’Entitats, ha dit que “aquest cop ha tocat de ple al barri amb la mort d’un comerciant estimat per tothom” i que “cal buscar solucions davant l’increment d’inseguretat i robatoris“.