El Sindicat d’Habitatge de la Barceloneta ha convocat aquest dimarts al vespre un acte en record de les dues persones sense sostre que dilluns es van trobar sense vida al districte de Ciutat Vella. L’acte s’ha fet a la plaça del Poeta Boscà, on es va trobar un dels morts.

En concret, l’acte s’ha fet a les escales cobertes de l’accés que condueix a l’aparcament soterrani que hi ha en aquesta plaça cèntrica de la Barceloneta, on “la persona que hi va aparèixer morta acostumava a passar la nit“, ha explicat Eugènia, portaveu d’aquest sindicat. En els dos casos, la causa de la mort apunta a una hipotèrmia provocada per la temperatura baixa d’aquests dies.

“Hem perdut una batalla”

Segons ha explicat la portaveu del Sindicat d’Habitatge de la Barceloneta, “avui sentim que hem perdut una batalla” per la mort d’aquestes dues persones. Amb tot, recalca que “aquestes morts han de servir per a què siguin les últimes“. És per això que l’entitat ha apel·lat, no només a les entitats financeres i els fons d’inversió, sinó també a les administracions: “El sistema econòmic està al darrera de tots dos casos ja que, segons expliquen, expulsa els veïns de casa seva i genera la paradoxa que hi ha cases sense gent i gent sense casa“.

L’acte ha reunit una trentena de persones, s’ha llegit un manifest, s’ha fet una encesa d’espelmes i s’ha guardat un minut de silenci a l’accés a l’aparcament de la plaça del Poeta Boscà.

minut de silenci pels dos sensesostre morts a Ciutat Vella

El triple de sensesostre a la Barceloneta

D’altra banda, aquest dilluns, Manel Martínez, vicepresident de l’Associació de Veïns de la Barceloneta, ha recordat que el lloc on va aparèixer el cos del primer sensesostre “és un punt de trobada habitual de persones sense llar“.

En aquest sentit, assegura, “fa mesos que vam avisar el districte que s’havia triplicat el nombre de persones sense sostre al barri“.