La calor no amaina i el Zoo de Barcelona activa les mesures habituals per tal que els animals convisquin millor amb les altes temperatures i garantir-ne el benestar i la salut. Es tracta de mesures extraordinàries que es basen, sobretot, en la hidratació i l’alimentació.
D’una banda, el personal del Zoo ofereix als animals aliments més refrescants adaptats als gustos de cada espècie. Per exemple, els primats reben fruita congelada i gelats de brou o de suc de fruita. A les girafes se’ls dona blocs de gel amb fruita, i a les mangostes i els suricates se’ls fa arribar granissats de cucs.
Dutxes, ventiladors i més neteja
L’aigua també juga un paper molt important, tant per beure com per refrescar-se. El Zoo posa més abeuradors a les instal·lacions dels animals per garantir-ne una bona hidratació. L’aigua, a més, es renova amb més freqüència perquè estigui més fresca.
També es remullen alguns animals, com el bisó, el búfal i les elefantes, amb mànegues o aspersors. A d’altres se’ls intensifica la renovació i neteja de l’aigua de les zones de bany i els fangars. Uns espais bàsics perquè alguns animals, com els facoquers o les elefantes, es regulin tèrmicament. En el cas dels ossos i els felins, en canvi, se’ls activen ventiladors per facilitar la renovació de l’aire a les estances interiors i controlar-ne la climatització.
Màxim estalvi d’aigua
Segons el Zoo de Barcelona, aquestes mesures per garantir el benestar animal es fa en equilibri amb el màxim estalvi d’aigua possible. Apunten que han passat d’un consum diari de 1.500 m³ d’aigua el 2018, a uns 900 m³ actualment. Això s’ha aconseguit, asseguren, gràcies a la implantació de projectes com el sistema de monitoratge del consum d’aigua, de detecció de fuites o el reg per degoteig, entre altres mesures.
Ara, el següent pas serà la inauguració el proper estiu de la planta pilot de regeneració de l’aigua sobrant de la neteja de les instal·lacions. Un projecte que, a més, tindrà funcions pedagògiques i de conscienciació.