Una modificació del PGM permetrà construir una nova promoció d’habitatge dotacional i un nou equipament a Sant Genís dels Agudells. Es tracta de l’espai on abans hi havia l’Escola Menéndez Pidal, que ja és història perquè s’ha enderrocat.

La nova promoció d’habitatge dotacional i el nou equipament a Sant Genís dels Agudells es construiran en un terreny privat de grans dimensions ubicat concretament entre els carrers de Sinaí, Natzaret i Samària. Al solar també es faran tres blocs més de cinc plantes que acolliran una residència d’estudiants de 500 places, de les quals un 40 % seran de preu concertat.

25 habitatges i un equipament per definir

La modificació del pla permet que en una de les cantonades de l’espai es faci un edifici amb 25 pisos dotacionals i un equipament de barri, a més d’una zona verda enjardinada. L’acord amb el promotor ha permès la cessió d’aquesta part de l’espai a l’Ajuntament.

Hem de decidir entre tots, amb els veïns i les veïnes, què és el que volem que sigui aquest equipament. Sí que podem assegurar que serà de barri i tindrà 500 metres quadrats.
Rosa Alarcón, regidora d’Horta-Guinardó

Es preveu que els treballs de construcció comencin abans de finalitzar el mandat municipal actual. Des del consistori esperen que quan estiguin enllestits serviran per dinamitzar socialment, culturalment i comercialment aquesta zona de la ciutat.